ГоловнаЕкономікаБізнес

У США винайшли летючий мотоцикл

На ньому перевозитимуть вантажі, а не людей.

У США винайшли летючий мотоцикл
Фото: http://mashable.com

Каліфорнійська компанія Aerofex створила літальний апарат, схожий на автомобіль на "повітряній подушці" з четвертої частини "Зоряних війн". Про це повідомляє Mashable.

Мотоцикл ширяє над землею за рахунок двох роторів у передній і задній частині й керується рухами тіла пілота. Стабільності конструкції, що ковзає в повітрі, допомогли надати додаткові контрольні регулятори на рівні колін наїзника, які своєчасно реагують на інстинктивні рухи тіла пілота, скеровуючи апарат у відповідному напрямку.

"Мотоліт" працює без електронної начинки, для управління таким літальним апаратом не потрібно проходити додаткову підготовку, і він здатен пересуватися практично будь-якою місцевістю. Максимальна висота польоту "іграшки" становить 4,5 м, а максимальну швидкість було обмежено 13,5 км/год. із міркувань безпеки.

Попри це, лопаті такого мотоцикла сильно поступаються за ефективністю вертолітним через обмежений розмір, і в компанії не планують випускати літальний апарат у продаж. Замість цього його використовуватимуть для розробки та тестування безпілотних літальних платформ, здатних доставляти вантажі.

Нагадаємо, французи створили велосипед із місцем для ноутбука.

Переклад - Slon

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram