ГоловнаЕкономікаБізнес

Fitch готове знизити рейтинги країн єврозони

Агентство очікує успіхів у вирішенні боргових проблем.

Fitch готове знизити рейтинги країн єврозони
Фото: sostav.ru

Європейським країнам може загрожувати чергове зниження рейтингів кредитоспроможності, якщо політикам не вдасться досягти прогресу в подоланні кризи до кінця цього року, повідомляє "Россия-24" з посиланням на інтерв'ю керуючого директора Fitch Девіда Рейлі для Bloomberg TV.

За словами Рейлі, рецесія в Іспанії й Італії негативно впливає на політичну підтримку заходів бюджетної економії та євро.

Експерт попереджає, що зниження рейтингів можливе вже до кінця цього року, якщо не буде очевидних успіхів у вирішенні боргових проблем. Розвиток кризи залежить від виконання умов програм проблемних країн єврозони, а також від надання ЄЦБ інших позик державам.

Утім, позитивним кроком, на думку Fitch, буде викуп за коштів EFSM державних бондів у разі звернення країн по допомогу - усе це в обмін на програми жорстких заходів економії.

Мають значення й політичні ризики, а вони зараз переважують економічні. Райлі вважає, що політичні ризики для Італії пов'язані з відставкою у 2013 році уряду. Утім, уряд популярний, йому довіряють, і Маріо Монті потрібно зробити багато чого до кінця року.

Зазначимо, на думку експертів рейтингового агентства Moody's, реформи, які необхідні для подолання боргової кризи в єврозоні, здійснено лише наполовину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram