ГоловнаЕкономікаБізнес

Урожай пшениці виявився вищим, аніж прогнозували аналітики

Жнива пізніх зернових триватимуть до кінця жовтня.

Урожай пшениці виявився вищим, аніж прогнозували аналітики

Українські аграрії зібрали 25,2 млн т ранніх зернових (пшениця і ячмінь) при середній врожайності 2,6 т/га (-14,5% у річному вимірі), а також 0,2 млн т пізніх зернових (кукурудза, насіння соняшнику та соєві боби). Причому жнива пізніх зернових іще тільки почалися і триватимуть до кінця жовтня, пишуть "Українські новини".

Урожай пшениці в чистій вазі перевершив очікування аналітиків із Dragon Capital, про що вони повідомили LB.ua.

"Було зібрано 16,3 млн т пшениці в бункерній вазі при середній врожайності 2,9 т/га (-16% у річному вимірі), що трохи перевершило наш прогноз у чистій вазі", - говорить старший аналітик компанії Тамара Левченко.

В інвесткомпанії очікували падіння на 35%, але зібране зерно виявилося практично без вологи й тому не втратить суттєво у вазі після очищення і сушіння.

Врожай ячменю також трохи перевищує прогноз аналітиків компанії. У бункерній вазі він становить 7,2 млн т при урожайності 2,2 т/га (-14% у річному вимірі). У компанії очікували падіння на третину порівняно з минулим роком.

У компанії прогнозують, що в Україні 2012 року буде зібрано 45 млн т зернових. Це на 21% менше врожаю минулого року. При цьому в компанії не відкидають більш високого фактичного обсягу, якщо врожай кукурудзи перевищить 23,5 млн т.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович обіцяє 2012 року один із найкращих урожаїв за останні 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram