ГоловнаЕкономікаДержава

"Енергоатом" очолила людина Деркача, - експерт

Зміна керівництва компанії пов'язана з багатомільярдним російським кредитом.

"Енергоатом" очолила людина Деркача, - експерт
Фото: http://pn.mk.ua

Призначений виконувачем обов'язків голови Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Віссаріон Кім є близьким до нардепа від Партії регіонів, колишнього голові "Укратомпрому" Андрія Деркача.

Про це в коментарі LB.ua повідомив експерт із питань енергетики Юрій Корольчук.

За його словами, звільнення з посади президента "Енергоатома" Юрія Недашківського почало вимальовуватися навесні, коли заговорили про російський кредит на добудову енергоблоків на Хмельницькій АЕС в обсязі $5 млрд.

"Почалася боротьба за те, хто контролюватиме витрати такого масштабного проекту. Перемогло лобі Андрія Деркача, який уже давно тісно працює в галузі, якою колись керував "Енергоатом", - концерн "Укратомпром". У нього є давні бізнес-інтереси в атомній галузі . Ну, і головне, що зіграло йому на руку, - у нього прекрасні відносини з Росією. Та й з Януковичем усе чудово... Віссаріон Кім - близький до Деркача фахівець", - зазначив експерт.

На думку Корольчука, призначення в. о. голови "Енергоатому" Кіма фактично може стати поверненням Деркача в атомну галузь.

Експерт також додав, що шанси Кіма на призначення новим президентом НАЕК дуже високі.

Нагадаємо, Недашківський був президентом "Енергоатома" з лютого 2005-го по жовтень 2006 року, а також із червня 2008 року. У перерві між роботою в "Енергоатомі" Недашківський обіймав посаду заступника міністра палива та енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram