ГоловнаЕкономікаБізнес

"АероСвіт" і МАУ переводять у новий термінал "Борисполя"

Переговори з авіакомпаніями ускладнює питання обслуговування трансферних пасажирів.

"АероСвіт" і МАУ переводять у новий термінал "Борисполя"
Фото: mtu.gov.ua

Київські рейси авіакомпаній "АероСвіт" і МАУ з 28 жовтня планується перевести в новий термінал D аеропорту "Бориспіль".

Як йдеться в повідомленні аеропорту, обидві авіакомпанії отримали відповідне запрошення.

"Починаючи з зимового розкладу 2012-2013 років, відповідно до рекомендацій IATA і для зручності пасажирів, обслуговування рейсів базових національних авіаперевізників будуть переведені в пасажирський термінал D міжнародного аеропорту "Бориспіль". З дати початку зимової навігації - 28 жовтня - обидві базові авіакомпанії - "Міжнародні авіалінії України" та "АероСвіт" - отримали запрошення виконувати рейси з нового терміналу", - сказано в ньому.

Проте в повідомленні аеропорту говориться, що переговори з авіакомпаніями ускладнює питання обслуговування трансферних пасажирів, тому що оригінальний проект терміналу не передбачає приймання внутрішніх рейсів.

За словами генерального директора Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Антона Волова, до кінця серпня всі процедури переведення МАУ і "Аеросвіту" в термінал D повинні бути завершені.

Нагадаємо, в Україні підбили підсумки роботи авіаційної галузі за півроку. Так, згідно з оцінками Державіаслужби, пасажирські перевезення виконували 29 українських авіакомпаній, близько 75% перевезень здійснено авіакомпаніями "АероСвіт" і "Міжнародні авіалінії України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram