ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов і Новинський купили металобазу в Росії

Купівлю здійснено в рамках стратегії розвитку власної мережі дистрибуції в Росії.

Ахметов і Новинський купили металобазу в Росії
Фото: inzider.ru

Компанія "Метінвест Євразія", яка займається збутом продукції групи "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського в РФ, купила 85,21% акцій бєлгородської металобази "Бєлгородметалопостач".

Згідно з повідомленням "Метінвесту", покупку компанії здійснено в рамках стратегії з розвитку власної мережі дистрибуції в Росії. "Як перший крок із реалізації цієї стратегії, яка в перспективі декількох років збалансує поставки на сторонні та власні складські потужності, було прийнято і реалізовано рішення про придбання контрольного пакету акцій ЗАТ "Бєлгородметалопостач", - ідеться в повідомленні.

За словами генерального директора "Метінвест Євразії" Романа Рибалова, можливості нової бази дозволять компанії повністю забезпечити роздрібні відвантаження покупцям не тільки в Бєлгородській області, але й у всьому Центрально-Чорноземному регіоні РФ, а також організувати розподільний центр для ефективних дрібнооптових відвантажень металопрокату клієнтам із Московського регіону й інших регіонів Центрального і Північно-Західного федеральних округів.

Генеральним директором "Бєлгородметалопостач" призначено Юлію Попову, яка раніше обіймала посаду директора філії "Метінвест Євразії" в Бєлгороді.

"Бєлгородметалопостач", який засновано 1954 року в рамках Держпостачу СРСР, здатний забезпечити стабільний вантажообіг металопрокату в обсязі не менш ніж 30 тис. тонн на місяць за повним циклом (прийом, зберігання, відвантаження) і разове зберігання не менш ніж 50 тис. тонн. Майновий комплекс підприємства включає 7,5 га землі, близько 30 тис. кв. м відкритих і критих складських площ, митний склад тимчасового зберігання, кранове господарство, власні колії, тепловози, інше обладнання та інфраструктуру, необхідні для роботи складського комплексу.

"Метінвест Євразія" займається збутом продукції меткомбінату "Азовсталь", Єнакіївського металургійного заводу, ММК ім. Ілліча й інших металургійних комбінатів на російському ринку через мережу філій, розташованих у Центральному, Південному, Північно-Кавказькому, Північно-Західному і Приволзькому округах Росії. Компанія володіє більш ніж 30 складами і металобазами в цих округах. Акціонерами вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест" є група SCM (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,75%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram