ГоловнаЕкономікаБізнес

За "Яндексом" знімуть фільм

Робоча назва стрічки - "Стартап".

За "Яндексом" знімуть фільм
Фото: blogspot.com

Історія російської компанії "Яндекс" стане основою нового фільму.

"Ми беремо за основу весь розвиток IT-галузі, зокрема компанії "Яндекс", від початку 1990-х і закінчуючи нашим днем. У нас є приклад IPO, якому може позаздрити Facebook. Це дійсно великий успіх, і після знайомства з керівництвом "Яндекса" я розумію, звідки він росте", - розповіла "КіноПошуку" продюсер нового фільму Ірина Смолко.

Режисером стрічки (робоча назва - "Стартап") стане Роман Карімов.

Сценарій "Стартапа" зараз перебуває на стадії розробки, а творці фільму зустрічаються із різними представниками IT-індустрії в Росії, тому в основі буде лежати історія не тільки "Яндекса", але й інших великих IT-компаній.

Однак, як пише у своєму блозі керівник українського відділення "Яндекс" Сергій Петренко, у сценаристів нового фільму може виникнути проблема з сюжетом.

"Щоб сюжет сподобався публіці, в ньому повинен бути конфлікт. Ну, ви ж бачили - в "Піратах Силіконової долини" це був бунтар Джобс, в "Соціальній мережі" - гік-програміст Цукерберг, який жорстко позбавлявся партнерів. Нічого такого в цій історії "Яндекса" не зафіксовано", - зазначає він.

На його думку, з історії "Яндекса" можна зробити відмінне документальне кіно, "але навряд чи щось легкотравне для широкої публіки".

Нагадаємо, "Яндекс" за минулий рік заробив більше ніж $600 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram