ГоловнаЕкономікаДержава

Київ недовиконує бюджет

Попов нарікає на низькі доходи від оренди землі та приватизації.

Київ недовиконує бюджет
Фото: investgazeta.net

Невиконання бюджету Києва за перше півріччя становить близько 30%, заявив голова Київміськадміністрації Олександр Попов.

"У нас є невиконання бюджету, яке стосуються формування бюджету розвитку. Тобто це ті доходи, які ми отримуємо від орендної плати за землю, а також від приватизації землі чи об'єктів комунальної форми власності. За результатами першого півріччя, я точно не пам'ятаю, але в нас є відставання щонайменше на 30% ", - сказав Попов.

Він пов'язує невиконання, зокрема, з відсутністю законодавчої бази, яка унормовує орендну плату. "Ми очікували, що будуть зміни в нормативній базі, і просили про це уряд, щоб збільшити розмір орендної плати для підприємців, які платять сьогодні не 3%, а 1%, і не хочуть або навмисно ухиляються від сплати орендної плати, не підписуючи договорів оренди. Дійсно, потрібно було змінити нормативну базу", - розповів він.

При цьому він зазначив, що Київ готується до нового механізму продажу землі з аукціонів. "Я думаю, що ми зможемо реально отримувати не менш ніж мільярд гривень на рік від такої політики. Ми вже можемо і готові до цього. Підготовлено земельні ділянки, які можуть привабити інвесторів. А приватизація об'єктів комунальної власності - ми в певному обсязі стримуємо цей процес, бо хотілося б, щоб ситуація економічна і ринкова була кращою, ніж вона сьогодні є, щоб наші активи дорожче продати", - пояснив голова КМДА.

Нагадаємо, в грудні минулого року Київрада прийняла бюджет міста з доходами на рівні 16,4 млрд гривень, в липні їх збільшили до більш ніж 20 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram