ГоловнаЕкономікаБізнес

Кримська компанія має намір позиватися з "Укртелекомом"

Через конфлікт без телефонного зв'язку залишилися 20 тис. кримчан.

Кримська компанія має намір позиватися з "Укртелекомом"
Фото: www.krymtel.net

Сімферопольський телекомунікаційний оператор "Кримтел" має намір подати в суд на "Укртелеком" за одностороннє припинення взаємоз'єднання мереж із серпня, унаслідок чого 20 тис. кримчан позбулися телефонного зв'язку.

"Укртелеком" ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що постановою Господарського суду Криму від 14 червня "Кримтел" визнано банкрутом.

Компанії не змогли залагодити це питання під час двосторонніх переговорів і звернулися в Нацкомісію регулювання зв'язку, однак регулятор визнав правомірним рішення "Укртелекому", оскільки воно передбачено підписаним операторами договором, згідно з яким у разі банкрутства однієї з компаній інша сторона може розірвати його в односторонньому порядку. Комісія також визначила "Кримтел" відповідальним за несвоєчасне попередження своїх абонентів про припинення взаємоз'єднання з телекоммережами "Укртелекому".

НКРЗ рекомендувала обом компаніям захищати свої господарські інтереси в судовому порядку. І ліквідатор "Кримтел" Сергія Шатунова заявив, що компанія вже підготувала позов до Госпсуду Криму, який буде подано найближчими днями.

Шатунов зазначив, що відповідний позов не подавали раніше, оскільки компанія сподівалася, що НКРЗ вирішить цей спір між операторами в досудовому порядку.

Нагадаємо, торік Фонд держмайна продав 92,79% акцій "Укртелекому" компанії "ЕСУ". "ЕСУ" є дочірнім підприємством австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму EPIC.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram