ГоловнаЕкономікаБізнес

У Великобританії після Олімпіади знизилося безробіття

Статистика свідчить, число безробітних знизилося до 2,56 млн осіб.

У Великобританії після Олімпіади знизилося безробіття

У другому кварталі безробіття у Великобританії скоротилося на 0,2%, при 8% економічно активного населення, згідно з даними Національної статистичної служби Великобританії (Office for National Statistics, ONS).

Загалом за вказаний період число безробітних серед британців знизилося на 46 тис., сягнувши 2,56 млн осіб. Тим самим рівень безробіття у Великобританії став мінімальним із липня 2011 року.

Серед інших чинників на зниження безробіття вплинула Олімпіада в Лондоні, яка недавно завершилася і завдяки якій у країні з'явилися додаткові робочі місця, зазначає The Daily Telegraph.

Загалом, за підрахунками ONS, за квітень-червень у Великобританії було створено 130 тис. нових робочих місць із повною зайнятістю. Роботу з неповною зайнятістю отримали 1,42 млн британців - на 16 тис. більше порівняно з попереднім періодом.

Зараз економіка Великобританії опинилася в подвійній рецесії, чому посприяло скорочення ВВП (на 0,3% і 0,7% у першому і другому кварталах відповідно). При цьому безробіття у Великобританії відповідає рівню 1993 року.

Перед цим міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings повідомило про можливу втрату Великобританією максимального рейтингу протягом двох років через високий рівень держборгу і слабке відновлення економіки.

Нагадаємо, в серпні Банк Англії знизив прогноз зростання британської економіки майже до нуля у зв'язку з жорсткістю другої хвилі економічного спадання. Попередній прогноз Банку за травень передбачав зростання на 0,8%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram