ГоловнаЕкономікаФінанси

Українцям потрібен фінансовий лікнеп, - думка

У Держспоживінспекції назвали правильний спосіб боротьби з фінансовими пірамідами.

Українцям потрібен фінансовий лікнеп, - думка
Фото: forexrost.ru

В Україні потрібно запустити програму з ліквідації фінансової безграмотності громадян, вважає Михайло Стрельников, радник голови Держспоживінспекції. На його думку, про це свідчить ситуація з фінансовою пірамідою МММ, від якої, за деякими підрахунками, постраждало до 2 млн українців.

"Піраміда МММ грає на питаннях казкової фінансової безграмотності", - заявив він на круглому столі у вівторок. Стрельников додав, що українці не знають куди скаржитися, якщо їх обдурили чи ущемили в правах у фінансовому секторі, не розуміють, як відбуваються фінансові розрахунки.

На його думку, єдиний спосіб перешкодити фінансовим пірамідам - це довести до людей, як працюють фінансові піраміди і фінансова система в цілому. Стрельников вважає, що будь-які інші способи - заборона або, наприклад, якісь каральні заходи - не допоможуть.

Нагадаємо, глава правління АТ "Дочірній банк "Ощадбанку Росії" Ігор Юшко вважає, що МММ за своєю суттю - це лотерея, і тому її діяльність, як і діяльність інших фінансових пірамід, потрібно регулювати так само, як регулюються азартні ігри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram