ГоловнаЕкономікаДержава

Країни СНД підпишуть ще одну угоду про вільну торгівлю

Підписана угода може принести Україні 9,4 млрд грн.

Країни СНД підпишуть ще одну угоду про вільну торгівлю
Фото: yeghishe.am

Країни Співдружності Незалежних Держав на додаток до угоди про зону вільної торгівлі планують домовитися і про вільну торгівлю послугами.

Як заявив урядовий уповноважений з питань співпраці з Росією та країнами СНД Валерій Мунтіян, договір про зону вільної торгівлі СНД поки що не набув чинності, проте його вже ратифікували три країни, що дозволяє йому набути чинності через 30 днів після того, як ці держави оформлять відповідні документи.

"Тільки-но перший етап буде оформлено після подачі заявки ... буде створено робочу групу, і сторони приступлять до послуг", - сказав Мунтіян. Він спрогнозував, що такий документ можуть підписати протягом 6 місяців після початку переговорів.

Крім того, Мунтіян знову заявив, що договір про зону вільної торгівлі є вигідним для України і принесе щорічно доходу близько 9,4 млрд грн.

Він також наголосив, що метою України є торгівля з учасниками СНД без вилучень, і хоча договір про вільну торгівлю передбачає деякі вилучення, проте в ньому чітко прописані механізми для переговорів про їх скасування.

Нагадаємо, минулого тижня Президент України Віктор Янукович підписав закон №5193-VI "Про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі".

18 жовтня 2011 року 8 країн СНД (Росія, Україна, Білорусь, Казахстан, Вірменія, Киргизстан, Молдова і Таджикистан) домовилися про створення зони вільної торгівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram