ГоловнаЕкономікаБізнес

Google Translate навчився перекладати текст із фотографій

Додаток установили до 50 млн разів.

Google Translate навчився перекладати текст із фотографій
Фото: perevodobzor.wordpress.com

Мобільний перекладач Google Translate навчився перекладати текст із фотографії, зробленої камерою смартфона. Про нововведення повідомляє 9 серпня The Verge.

У користувачів Android з'явилася можливість вибрати фотографію як методу введення тексту, який потрібно перекласти. На знімку потрібно пальцем виділити текст, який буде перекладено.

Функція доступна для користувачів смартфонів із вбудованою задньої камерою, що працюють на операційній системі Android версії 2,3 і вище. З фотографії можна перекладати і російський текст. Скачати або оновити додаток можна на Google Play.

Окрім введення тексту за допомогою віртуальної клавіатури і за допомогою камери смартфона, користувачі можуть надиктовувати фрази голосом. Крім того, у додатку доступний рукописний ввід.

Нова версія Google Translate навчилася перекладати текст протягом його введення. За весь час додаток установили від 10 до 50 мільйонів разів, наголошують у Google Play. Точнішої інформації сервіс не надає.

У Google також є додаток Google Goggles для Android. Він уміє розпізнавати образи за фотографією і формувати запити, пов'язані зі знятим об'єктом. Зокрема, в червні 2011 року в додатку з'явилася можливість перекладати російські тексти.

Як повідомляли раніше, Google дозволив українцям редагувати свої карти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram