ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії опублікують фото боржників

Судові пристави зроблять неплатників знаменитими.

У Росії опублікують фото боржників
Фото: strah-pravda.ru

Роскомнагляд підтвердив право судових приставів під час виконання судових рішень публікувати дані боржників, у тому числі фотографії, без їхньої згоди, пише BFM.

Згідно з російським законом "Про персональні дані" від 27 липня 2006 року, до біометричних персональних даних, поширення яких заборонено без згоди самої людини, належать відомості, які характеризують фізіологічні та біологічні особливості людини. У тому числі зображення людини (фотографія і відеозапис), на підставі яких можна встановити особистість.

Однак якщо є рішення суду, ситуація змінюється кардинально. "Обробка і поширення біометричних персональних даних без згоди людини допускається, зокрема, у зв'язку із здійсненням правосуддя та виконанням судових актів", - зазначив Роскомнагляд.

"Російська газета" пише, що в деяких регіонах у найближчому майбутньому планують встановлювати стенди з фотографіями боржників. Приміром, батьків, які не платять аліменти. Підписувати стенди мають намір зворушливими текстами: "Тато, заплати дитині". На сьогодні фотографії неплатників активно розміщують на офіційних сайтах регіональних управлінь відомства.

У Росії також діє заборона на виїзд із країни для боржників. Тільки за перше півріччя 2012 року тимчасово невиїзними стали 233 тисячі росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram