ГоловнаЕкономікаДержава

20 тисяч кримчан позбулися телефонного зв'язку

Причина відключень - конфлікт між компаніями "Кримтел" і "Укртелеком".

20 тисяч кримчан позбулися телефонного зв'язку
Фото: http://kocby.ru/

Два дні близько 20 тисяч абонентів оператора цифрового зв'язку "Кримтел" не могли телефонувати на номери "Укртелекому". З серпня "Укртелеком" не надає кримській компанії послуги взаємоз'єднання мереж. Про це пише "КоммерсантЪ-Украина".

Без зв'язку були 16,2 тис. фізосіб і 3,4 тис. компаній, а також 9 відомчих телефонних станцій. Без телефонного зв'язку виявилися в тому числі "Чорноморнафтогаз", "ПриватБанк", "Укрсоцбанк" і кримське відділення НБУ. Всього у "Кримтел" близько 300 тис. абонентів фіксованого зв'язку.

"Укртелеком" відключив кримчан в односторонньому порядку, розірвавши договір. Причина - борги "Кримтел" у розмірі близько 10 млн грн станом на 1 липня. З 14 червня за рішенням кримського госпсуду "Кримтел" визнано банкрутом. Попри це, у компанії вважають, що "Укртелеком" не мав права розривати договір в односторонньому порядку.

Гендиректор "Кримтел" Марина Поваляєва заявила виданню proIT, що "Укртелеком" намагається відібрати в компанії бізнес у Криму. Торік, за її словами, була аналогічна ситуація, але тоді в конфлікт втрутилася Нацкомісія зв'язку (НКРСІ).

У конфлікт втрутилися також кримські чиновники. Вони просять "Укртелеком" відновити зв'язок на час, поки сторони не владнають конфлікт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram