ГоловнаЕкономікаБізнес

В економіці США "невелике зниження"

ФРС наразі нічого не робить.

В економіці США "невелике зниження"
Фото: http://www.trust.ua

Федеральна резервна система США (ФРС США, аналог українського Нацбанку) в середу описала ситуацію в економіці країни як "невелике зниження", хоча ще в червні йшлося про "скромне зростання". Про це повідомляє Reuters.

Інвестори очікували, що ФРС уживе заходів - відсуне дату підвищення ставки із запланованої попередньо дати (кінець 2014 року), але цього не сталося.

Економічне зростання США сповільнилося до 1,5% у другому кварталі через скорочення споживчих витрат. Безробіття залишається на рівні 8,2%, що не влаштовує ФРС. Причому зростання зайнятості різко сповільнився у другому кварталі - до 75 тис. робочих місць на місяць із 226 тис. у першому кварталі.

ФРС США також може вдатися до чергового кількісного пом'якшення (QE, різке насичення економіки грошима), як це вже було 2010 року. Інші інструменти, доступні ФРС, - це зниження ставки за зберігання банківських резервів у Центробанку (зараз 0,25%), що може змусити банки підвищити кредитування, і використання схеми "фінансування за кредитування", яку нещодавно застосував Банк Англії. Це означає, що ФРС може надавати банкам дешеві короткострокові кредити в обмін на гарантії, що вони відновлять кредитування фізичних осіб і компаній.

Нагадаємо, економіст Нуріель Рубіні прогнозує зростання кризових явищ у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram