ГоловнаЕкономікаБізнес

Економічний вплив Росії зростає, - думка

РФ претендує на статус регіональної супердержави, пише американське видання.

Економічний вплив Росії зростає, - думка

Росія очолила план економічної регіональної інтеграції і втілює його зі швидкістю, якій можуть позаздрити європейці. У перспективі вона може стати регіональною наддержавою. Про це пишуть Камбіз Бехи і Деніел Вагнер у блозі на The Huffington Post.

Камбіз Бехи - доктор соціальної антропології, консультант із міжнародних справ компанії Enter Invest у Мінську. Деніел Вагнер - голова консалтингової компанії з управління ризиками Country Risk Solutions (Коннектикут). Он-лайн-видання The Huffington Post доволі популярне в США, один з його авторів отримав Пулітцерівську премію - вищу журналістську нагороду. Проте деякі експерти у сфері медіа зазначають, що видання симпатизує Демпартії США (президент Барак Обама також є членом цієї партії).

"Євразійський союз, який у разі успіху проекту охопить територію в п'ять разів більшу, ніж Європейський союз, фактично поєднає між собою держави колишнього Радянського Союзу і може скласти конкуренцію Європі за своєю економічною важливістю", - пишуть автори статті.

Вони зазначають, що Росія почала активну економічну експансію 2008 року на тлі Великої рецесії. Ініціативи Росії були відповіддю на європейську програму Східного партнерства (програма повинна була поліпшити зв'язку ЄС із шістьма пострадянськими країнами, у тому числі й Україною). Росія фактично конкурує з ЄС у спробі впливати на ці держави.

Поки невідомо, чи зможе Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану в підсумку стати аналогом Євросоюзу в економічному та політичному сенсі. Але Євразійський союз, безумовно, є найамбітнішою програмою політичної та економічної інтеграції Росії з моменту краху Радянського Союзу,

Нагадаємо, Януковичу цікава робота Митного союзу.

Переклад - Инопресса

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram