ГоловнаЕкономікаДержава

Підприємці ЄС вимагають скасувати візи для українських бізнесменів

До 2018 року тема віз у Європі повинна стати історією, вважають у ЄС.

Підприємці ЄС вимагають скасувати візи для українських бізнесменів
Фото: zem.ru

9 європейських торговельних асоціацій просять Євросоюз прискорити переговори з низкою країн Східної Європи, зокрема з Україною, про взаємне скасування віз для бізнесменів.

Про це йдеться в повідомленні однієї з бізнес-асоціацій - Східного комітету німецької економіки (Німеччина).

"Організації, що підписалися нижче, представляють більш ніж мільйон компаній ЄС, вони закликають уряди і парламенти держав-членів ЄС і Європейську комісію прискорити поточні переговори з Молдовою, Росією, Туреччиною й Україною про взаємне скасування бізнес-віз", - цитується в повідомленні звернення асоціацій у ЄС.

Окрім того, організації закликають ЄС провести аналогічні переговори з іншими східними сусідами Євросоюзу, зокрема з Казахстаном.

"До 2018 року тема віз у Європі загалом повинна стати історією", - наголошено в повідомленні.

На думку асоціацій, бізнес-візи є серйозною перешкодою для розвитку міжнародних економічних відносин, а їхнє скасування сприяло б економічному зростанню і створенню робочих місць.

Серед підписантів звернення, крім Східного комітету німецької економіки, - організація "Рух французьких підприємців", Конфедерація данської промисловості, Конфедерація фінської промисловості, Асоціація роботодавців і промисловців Іспанії, Асоціація турецьких промисловців і бізнесменів (TUSIAD), Конфедерація промисловців Чехії, Асоціація італійських роботодавців (Confindustria), Польська конфедерація приватних роботодавців (LEWIATAN).

Заснований 1952 року Східний комітет німецької економіки представляє інтереси німецьких компаній і асоціацій у 21 країні Східної та Південно-Східної Європи та Центральної Азії.

Нагадаємо, 23 липня Україна і ЄС підписали Договір про внесення змін і доповнень до Угоди між Україною та ЄС про спрощення оформлення віз для громадян України. Документ передбачає право на отримання довгострокових, багаторазових і безкоштовних віз представниками громадських організацій, релігійних громад та професійних об'єднань.

22 листопада 2010 року Україна і ЄС домовилися про план дій, який Україна повинна виконати для введення безвізового режиму для короткострокових поїздок своїх громадян.

Президент Віктор Янукович розраховує, що переговори про введення безвізового режиму між Україною та ЄС будуть завершені до кінця 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram