ГоловнаЕкономікаБізнес

Греція знову просить грошей

Політики зволікають із необхідними реформами.

Греція знову просить грошей
Фото: clccharter.org

Греція витрачає останні гроші і чекає на новий фінансовий транш від міжнародних кредиторів, заявив у вівторок заступник міністра фінансів країни Христос Стайкурас. Про це повідомляє Reuters.

У серпні Греції належить виплатити борг у розмірі 3,2 мільярда євро. Але, як видається, Греція не має цих грошей. Країна не може навіть фінансувати свої повсякденні потреби - утримувати поліцію, виплачувати пенсії та допомоги.

"Грошові резерви майже на нулі. Складно сказати, на який термін їх вистачить, оскільки це завжди залежить від виконання бюджету, надходжень і витрат", - сказав заступник міністра фінансів Христос Стайкурас державному телеканалу NET. - Але ми, безумовно, на межі, ми не отримали фінансовий транш, на який чекали, і над нами висить проблема погашення облігацій ЄЦБ 20 серпня".

Міжнародні кредитори не збираються фінансувати Грецію, яка не виконує своїх зобов'язань. Зараз інспектори ЄС і МВФ оцінюють реформи в Греції. Їхній звіт з'явиться щонайшвидше у вересні.

Кредитори вимагають від Греції скоротити витрати бюджету на 11,5 млрд євро, але місцеві політичні лідери ще обговорюють цей крок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram