ГоловнаЕкономікаБізнес

Укргазбанк спростив отримання "пільгової іпотеки"

Перший внесок знижено з 25% до 15%.

Укргазбанк спростив отримання "пільгової іпотеки"
Фото: znedv.ru

Укргазбанк знизив вимоги до позичальників, які хочуть придбати квартиру за програмою "пільгової іпотеки". Розмір початкового внеску знижено до 15% за умови внесення додаткової застави. Раніше при купівлі квартири на первинному ринку позичальник повинен був внести 25%, на вторинному - 20%. Про це пише Вікторія Руденко в газеті "Коммерсант-Украина".

Також банк змінив процедуру сплати відсотків за кредитом: тепер клієнт платить 3% річних, тимчасом як раніше позичальник платив установі 16%, з яких 13% йому компенсувалося з держбюджету.

"Незважаючи на те що кредитним договором передбачена процентна ставка в 16%, у нас з'явилася можливість направити компенсацію від розпорядників бюджетних коштів в 13% безпосередньо на клієнтський рахунок протягом того самого кредитного місяця", - повідомив директор департаменту роздрібного банкінгу Укргазбанку Антон Косторніченко. Установа готова кредитувати будь-який об'єкт, що споруджується, в тому випадку, якщо позичальник надасть письмову гарантію закінчення будівництва такого об'єкта від обласної держадміністрації.

Нагадаємо, програма "пільгової іпотеки", ініційована Президентом Віктором Януковичем перед парламентськими виборами, наразі ледве реалізовується. З травня було укладено близько сотні договорів, хоча уряд розраховував на тисячі іпотечних кредитів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram