ГоловнаЕкономікаБізнес

Попит на дешеве житло у столиці зростає

Попитом користуються квартири вартістю до $ 80 тисяч.

Попит на дешеве житло у столиці зростає
Фото: Макс Левин

Попит на квартири в сегменті економ-житла Києва (нерухомість до $ 80 тис.) порівняно з червнем зріс у декілька разів і навіть перевищив рівень березня. Про це повідомляє сайт DOM.ria.ua.

Основним об'єктом попиту є двокімнатні квартири вартістю $ 55-65 тисяч. Причина - мінімальна різниця в ціні між однокімнатними та двокімнатними квартирами (іноді до $ 10 тис.), у зв'язку з чим покупці віддають перевагу останнім.

Особливий інтерес у покупців у Києві викликають пропозиції з вартістю на 10-15% нижче за середньоринкову, яких у липні виявилося доволі багато.

Почав зростати і ринок приміського житла. Після червневого "заморожування" активність у сегменті вже практично досягла рівня початку січня 2012 року, коли попит на будинки та котеджі був найвищим.

Щодо ринку елітної нерухомості, то тут активності не спостерігають, оскільки більшість потенційних споживачів цього сегмента нині перебувають на відпочинку.

Також традиційний літній спад спостерігається і в сегменті оренди житла. Він триватиме до кінця серпня, коли в столицю почнуть повертатися студенти.

Нагадаємо, парламент відклав уведення податку на нерухомість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram