ГоловнаЕкономікаБізнес

Рубіні: економіці США загрожує нове падіння

Зовнішні сили також заважатимуть економічному зростанню в Америці.

Рубіні: економіці США загрожує нове падіння
Фото: EPA/UPG

Думка, що економіка США перебуває напередодні потужного та самостійного відновлення, помилкова. Про це професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні пише на сайті Project Syndicate (переклад "Вести Экономика").

Економічне зростання в США в другому півріччі 2012 року буде сповільнюватися і сповільниться ще сильніше 2013-го, наблизившись до "швидкості падіння". Про це свідчать різке скорочення темпу створення робочих місць (у середньому 70 тис. на місяць), стримані споживчі настрої, політична невизначеність перед президентськими виборами в США в листопаді 2012 року. Рубіні називає й інші причини швидкого падіння економіки.

Зовнішні сили також заважатимуть економічному зростанню США: погіршення кризи єврозони; все жорсткіше приземлення для Китаю; узагальнене уповільнення економіки країн, що розвиваються через циклічні фактори (слабке економічне зростання розвинених країн) і через структурні причини (модель держави-капіталіста, що знижує потенційний економічний зростання); а також ризик зростання цін на нафту в 2013 р., оскільки ні переговорами, ні санкціями не вдається переконати Іран відмовитися від своєї ядерної програми.

Нагадаємо, що Рубіні прогнозує масштабну кризу 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram