ГоловнаЕкономікаБізнес

Українці масово скуповують нерухомість у Греції, - ріелтор

Експерти повідомляють, через кризу ціни на житло сягнули мінімуму.

Українці масово скуповують нерухомість у Греції, - ріелтор
Фото: prian.ru

Рівень продажів нерухомості на островах в Егейському, Іонічному та Середземному морях Греції зріс щонайменше в півтора разу завдяки інвестиціям, вкладених у регіон громадянами України.

Про це заявили в Грецькій асоціації ріелторів, повідомляє "ГолосUA".

За словами експертів організації, заможні українці все частіше стають власниками місцевого елітного житла, оскільки останнім часом через важке економічне становище Греції ціни на нього сягнули мінімальної позначки. "Як правило, особливо популярні в покупців з України острови Тасос, Хіос і Міконос, - зазначив представник асоціації Спірос Думіс. - Окрім того, зауважено зростання продажів котеджів і бунгало на Криті й інших улюблених місцях відпочинку туристів з України та Росії".

Слід наголосити, що відносно заможні росіяни, які вже стали власниками декількох туристичних комплексів на східному узбережжі Греції, сьогодні цікавляться придбанням цілих островів архіпелагу. Раніше грецький уряд санкціонував процедуру придбання своїх кращих острівних територій іноземцями. Цей крок пояснюється затяжними фінансовими проблемами країни.

Як повідомляли раніше,  українські гастарбайтери масово скуповують нерухомість на батьківщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram