ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні створюють біржу інвестпроектів

Публічне оголошення про початок її діяльності очікується у вересні.

В Україні створюють біржу інвестпроектів
Владислав Каськив
Фото: Макс Левин

Держнацпроект, котрим керує Владислав Каськів, вирішив створити біржу інвестиційних проектів (БІП) на базі Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

Згідно з повідомленням прес-служби Держнацпроекту, БІП забезпечуватиме фінансову підтримку стартап-проектів, пропонованих приватним і комунальним сектором, а також реалізацію проектів державно-приватного партнерства. Для підвищення ефективності діяльності біржі буде створено міжнародну наглядову раду.

Публічне оголошення про початок діяльності БІП очікується в середині вересня. Діяльність БІП буде здійснюватися під загальним брендом Invest Ukraine.

"Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, яка була створена для розвитку прогресивних інвестиційних проектів, вже чотири роки самоусунулася від виконання своїх завдань, при цьому витрати на заробітну плату менеджменту щорічно становили понад 2 млн грн. Відповідне рішення ухвалене в рамках загального плану, спрямованого на збільшення обсягів інвестицій в Україну та розвиток стратегічних інноваційних проектів", - підкреслив Каськів.

Нагадаємо, минулого року Україна почала PR-кампанію з посилення інвестиційного іміджу з метою збільшити обсяг зарубіжних інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram