ГоловнаЕкономікаБізнес

МТС знижує тарифи

В АМКУ вимагають від компанії знизити рентабельність удвічі.

МТС знижує тарифи
Фото: newsliga.ru

Мобільний оператор "МТС-Україна" у відповідь на вимоги Антимонопольного комітету вирішив знизити з 1 серпня вартість деяких послуг у тарифних планах.

Як повідомляє "КоммерсантЪ-Украина", з 1 серпня в тарифному плані "Супер МТС", який використовують 20% абонентів, знизиться вартість внутрішньомережевих дзвінків поза наданими безкоштовно хвилинами - з 0,75 до 0,6 грн / хв., а також дзвінків на номери інших операторів поза домашнім регіоном - з 1,2 до 1,1 грн / хв.

У тарифах для абонентів передплаченого сервісу і контрактних зменшиться вартість дзвінків на стаціонарні телефони - на 17%, до 1 грн / хв. Вартість MMS для всіх абонентів МТС також знизиться - на 13%, до 1,05 грн.

АМКУ таке скорочення не влаштовує. Комітет зазначає, що рентабельність мобільних операторів в Європі становить 30-40%, в Україні - до 60%. АМКУ вимагає, щоб компанії зменшили цю цифру.

Нагадаємо, АМКУ може оштрафувати операторів мобільного зв'язку на 10% річного обігу. У компаніях вважають, що це може призвести до їх банкрутства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram