ГоловнаЕкономікаБізнес

Правоохоронці зможуть прослуховувати Skype

Компанія Microsoft затвердила нову політику сприяння силовим органам.

Правоохоронці зможуть прослуховувати Skype
Фото: obozrevatel.com

Компанія Microsoft, дотримуючись "нової" політики сприяння правоохоронним органам, може дозволити спецслужбам прослуховувати розмови користувачів Skype, а також надасть доступ до їхнього особистого листування.

Зазначимо, що з моменту створення служба відеозв'язку Skype була серйозним бар'єром, що перешкоджає правоохоронним органам у стеженні. Використовуючи різні механізми шифрування, протягом декількох років Skype залишався одним із небагатьох сервісів, перехоплення даних якого було практично неможливим. Однак навесні в мережі почали з'являтися повідомлення про те, що корпорація Microsoft переробляє архітектуру Skype, зміни в якій дозволять правоохоронним органам "під'єднуватися" до розмов користувачів служби, - повідомляє Securitylab.ru

Водночас представники Microsoft заявили, що передбачувані зміни в програмі є звичайними доопрацюваннями продукту, і немає жодних підстав вважати, що адміністрація сервісу намагається розробити бекдори для урядового "прослуховування".

Нагадаємо, у травні минулого року компанія Microsoft запатентувала технологію "законного втручання", яка дозволяє правоохоронним органам "під'єднуватися" до розмов користувачів у різних VoIP-службах, а також "перехоплювати" переданий контент без відома самих користувачів. На запитання про те, чи використовуватимуть нову технологію в службі Skype, розробники не відповіли.

За даними ресурсу Slate, власник змінив політику конфіденційності Skype, в нормах якої прозирає готовність творців співпрацювати з правоохоронними органами настільки, наскільки це буде можливо юридично і технологічно.

Відповідно до пункту 3 політики конфіденційності Skype, сервіс і його партнери можуть надавати особисті дані, зміст розмов і/або трафік даних користувачів у відповідь на законний запит органів судової влади або правоохоронної системи. Крім того, миттєві повідомлення, передані користувачем, будуть зберігатися протягом 30 днів, якщо інший термін не буде витребуваний представниками держорганів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram