ГоловнаЕкономікаДержава

Більшість українців вважають, що їм платять занижену зарплату

Прийнятна платня для значної частини громадян - від 2 до 6 тис. грн.

Більшість українців вважають, що їм платять занижену зарплату
Фото: tutbablo.ru

Більш нж половина українців (61%) вважають, що отримують зарплату, що є нижчою від середньоринкової. Свою платню вважає адекватною ринковим стандартам лише кожен п'ятий.

Про це свідчить опитування порталу rabota.ua, що зібрав думки 1 837 респондентів з усієї України.

Більшість фахівців початкового рівня вважають прийнятною для себе заробітну плату від 2000 до 6000 грн. Фахівці з невеликим досвідом у 51% випадків також згідні на зарплату в цих межах. Ті, чий досвід перевищує три роки (більш ніж третина фахівців), хочуть отримувати від 6 000 до 12 000 грн.

Для старшого спеціаліста, за результатами більшості голосів, адекватною є заробітна плата також у межах 6 000-12 000 грн і вище. Керівник відділу (менеджер середньої ланки) в основному розраховує на ту саму зарплату, що й старший фахівець. Топ-менеджери здебільшого погоджуються на зарплату в районі 25 000 грн і вище. Серед топ-менеджерів і директорів компаній кожен четвертий респондент очікує одержувати понад 25 000 грн на місяць.

При цьому 70% українців беруться за пошуки нової роботи, якщо їхня платня не відповідає професійним умінням і докладеним для виконання поставлених завдань зусиллям. Чверть опитаних готові викласти свої побажання про підвищення зарплати нинішньому керівництву, і лише 3% респондентів готові трудитися за ті самі гроші на тій самій роботі без претензій.

Нагадаємо,

середня зарплата в Україні становить трохи більше за 3 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram