ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple стала найдорожчою компанією у світі, - FT

Виробник iPhone і iPad випередив багаторічного лідера.

Apple стала найдорожчою компанією у світі, - FT

Корпорація Apple посіла перше місце в рейтингу найбільших компаній світу з ринкової капіталізації FT Global 500, випередивши багаторічного лідера - нафтогазову ExxonMobil.

Як випливає з даних The Financial Times, яка щорічно укладає рейтинг, минулого року ринкова вартість виробника iPhone і iPad сягнула $559 млрд, а ExxonMobil - $408,8 млрд.

У поточному рейтингу ExxonMobil опинилася на другому місці, а китайська Petrochina з капіталізацією в $278,97 млрд - на третьому. 2011 року Apple займала третю сходинку, а Petrochina - другу.

Українські компанії в рейтинг не потрапили. Російське представництво в ньому становить 10 компаній. На першому місці за ринковою вартістю серед російських корпорацій, як і раніше, залишається "Газпром" ($145,76 млрд), водночас у глобальному рейтингу газовий концерн опустився з 15-го місця минулого року до 31-го поточного.

Як зазначає FT, сукупна капіталізація 500 найбільших світових корпорацій за минулий рік зменшилася на 3,6% до $25,3 трлн. Перше місце за загальною капіталізацію посіли, як і рік тому, банки (71 корпорація загальною вартістю $3,84 трлн). Нафтогазові компанії посіли друге місце (43 фірми, сукупна капіталізація - $3,27 трлн).

Нагадаємо, раніше журнал Fortune оприлюднив свіжий рейтинг 500 найбільших компаній світу Global 500, який очолила нафтовидобувна компанія Royal Dutch Shell.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram