ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін віддасть меліорацію в концесію

На 1 млн га зрошуваної землі потрібен мільярд доларів інвестицій.

Кабмін віддасть меліорацію в концесію
Фото: ahtubatv.ru

Необхідність реконструкції та модернізації зрошувальної системи країни змушує уряд зайнятися пошуком інвесторів для передачі цих мереж у концесію, пише "КоммерсантЪ-Украина".

"Інвестиції в зрошення мають бути доволі великими - на 1 млн га землі потрібен $ 1 млрд інвестицій. Ми розуміємо, що поодинокі фермери не зможуть побудувати систему зрошення самостійно", - пояснює міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

За даними Мінекології та природних ресурсів, з оброблюваних в Україні 27,85 млн га сільськогосподарських земель система меліорації діє на 2,59 млн га. Однак на практиці 2011 року зрошували всього 594 тис. га сільгоспземель, зазначають у Держагентстві водних ресурсів.

Усього до 2021 року в Кабміні розраховують залучити в меліорацію інвестицій у розмірі 46,5 млрд, розповів голова Держагентства водних ресурсів Василь Сташук.

Зазначимо, що раніше Присяжнюк заявляв, що за умови відновлення існуючих зрошувальних систем Україна зможе збільшити обсяги виробництва на цих площах майже вдвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram