ГоловнаЕкономікаБізнес

У Присяжнюка обіцяють утримати ціни на хліб

Влада розраховує на непоганий урожай.

У Присяжнюка обіцяють утримати ціни на хліб
Фото: www.xieergai.com

Ціни на хліб і борошно в Україні підвищувати не мали б, впевнені в Міністерстві аграрної політики і продовольства, яке очолює Микола Присяжнюк.

Про це 18 липня під час робочої поїздки в Одеську область повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

"У нас збережені перехідні запаси пшениці та жита в обсязі 868 тис. тонн. Виділено кошти на закупівлю 1 млн тонн. Таким чином, в аграрному фонді буде накопичено майже 1,9 млн тонн зерна. Тому ніяких передумов для збільшення цін на борошно та хлібобулочні вироби соціальнозначущих сортів немає", - сказав Безуглий.

Чиновник повідомив, що ситуація на ринку дозволить Україні експортувати зернові на рівні 23-25 млн тонн. За словами першого заступника міністра, в поточному році урожай ранніх зернових планується на рівні 23 млн тонн без кукурудзи. Валовий збір зерна становитиме 45-47 млн тонн.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що збір урожаю зернових культур в Україні вийшов на непогані показники, які дозволять забезпечити як внутрішнє споживання, так і експорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram