ГоловнаЕкономікаБізнес

Путін: через Україну російські металурги втрачають гроші

Президент РФ покладає надії на СОТ.

Путін: через Україну російські металурги втрачають гроші
Фото: solo-consulting.com

Російські металургійні компанії щорічно втрачають $ 1,5-2 млрд через обмежувальні заходи з боку інших країн, у тому числі й України.

Про це повідомив президент РФ Володимир Путін. "У різних країнах щодо російської металопродукції діє понад 20 обмежувальних заходів", - сказав Путін на нараді з розвитку чорної металургії в Магнітогорську, додавши, що, зокрема, ці заходи діють у США, країнах ЄС, Мексиці, Туреччині, Індонезії, Китаї , Таїланді та, на жаль, в Україні.

"Через це наші компанії щорічно втрачають від $ 1,5 до 2 млрд. Щоби змінити ситуацію, необхідно активніше використовувати потенціал СОТ, повноцінним членом якої Росія практично вже стала", - зазначив глава РФ.

На думку Путіна, російські металургійні компанії повинні забезпечити конкурентоспроможність продукції на зовнішньому ринку, насамперед за рахунок високої якості та широкої номенклатури продукції, ефективної логістики, чіткого дотримання термінів та обсягів поставки, дисципліни поставок.

"Хочу ще раз повторити, міжнародна конкуренція гранично жорстка, ви про це добре знаєте, але переважна більшість російських металургійних компаній - глобальні гравці, і не тільки повинні приймати правила гри на цьому ринку, але, сподіваюся, ви будете все більше і більше впливати на формування цих правил", - сказав В. Путін, додавши, що належить долати існуючі бар'єри.

Нагадаємо, Росія є одним зі світових лідерів із виготовлення сталі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram