ГоловнаЕкономікаДержава

​"Нафтогаз" спільно з Rompetrol створить мережу із 700 АЗС

Національна акціонерна компанія контролює близько 11% гуртового ринку нафтопродуктів України.

​"Нафтогаз" спільно з Rompetrol створить мережу із 700 АЗС
Фото: newvers.ru

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і група компаній "Ромпетрол", що на 100% належить державній нафтогазовій корпорації Казахстану "Казмунайгаз", домовилися про співпрацю для реалізації низки проектів у нафтогазовій сфері.

Відповідний меморандум у понеділок в Києві підписали заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнейчук і генеральний директор The Rompetrol Group NV Жанат Тусупбеков.

Як повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України", серед проектів - створення та розвиток роздрібної мережі АЗС у пріоритетних регіонах і великих містах України, підвищення рівня завантаження державних потужностей з перевалки нафти і нафтопродуктів, створення та розвиток системи вторинної логістики ринку нафтопродуктів, а також підвищення стандартів якості і впровадження передових європейських технологій маркетингу на ринку нафтопродуктів України.

"Група "Ромпетрол" із 2009 року присутня на ринку нафтопродуктів України, розглядаючи його як пріоритетний у своїй стратегії, - зазначив на церемонії підписання меморандуму генеральний директор The Rompetrol Group NV Жанат Тусупбеков. - Спільно з "Нафтогазом України" ми сподіваємося запропонувати українському споживачеві новий стандарт якості продукції та сервісу на наших спільно експлуатованих станціях".

"У перспективі ми сподіваємося довести кількість АЗС у рамках спільного проекту до 700 одиниць. При цьому ми запропонуємо нашим клієнтам і преміальний, і більш економічний паливні бренди, - наголосив заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Євген Корнейчук. - Європейський досвід наших партнерів буде повною мірою затребуваний у рамках нашого спільного проекту".

Нагадаємо, що менш ніж два тижні тому, 6 липня, НАК "Нафтогаз України" повідомив про плани до кінця 2012 р. створити мережу брендованих АЗС, на яких реалізовуватимуть альтернативне автомобільне паливо Маріупольського НПЗ Азовської нафтової компанії. До кінця року в мережу об'єднають близько 250 автозаправних комплексів - і належних "Нафтогазу", і тих, хто працює на засадах франчайзингу. Надалі фірмову мережу буде розширено до 300 АЗС.

Група компаній "Ромпетрол" володіє трьома НПЗ у Румунії, а також європейською мережею з більш ніж 1000 АЗС (Румунія, Молдова, Болгарія, Грузія, Франція та Іспанія).

НАК "Нафтогаз Україна" контролює близько 11% гуртового ринку нафтопродуктів України через двох виробників - Шебелинський ГПЗ ДК "Укргазвидобування" і Маріупольський НПЗ Азовської нафтової компанії. Компанія також володіє мережею гуртової реалізації нафтопродуктів (нафтобаз) у всіх регіонах Україні. Вихід на роздрібний ринок нафтопродуктів визначено одним із пріоритетних напрямків розвитку НАК "Нафтогаз України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram