ГоловнаЕкономікаФінанси
Спецтема
Евро 2012

Доходи УЄФА від Євро-2012 становлять 1,4 млрд євро

У футбольній організації задоволені проведенням чемпіонату.

Доходи УЄФА від Євро-2012 становлять 1,4 млрд євро
Фото: EPA/UPG

Доходи УЄФА від проведення чемпіонату Євро-2012 становлять 1,383 млрд євро.

Про це йдеться в презентації підсумків турніру, представленої операційним директором УЄФА Events SA Мартіном Калленом і директором оргкомітету "Євро-2012 Україна" Маркіяном Лубківським.

Зокрема, доходи УЄФА від продажу прав на телетрансляції матчів турніру становили 815 млн євро, від послуг односторонньої трансляції - 22 млн євро, від спонсорської підтримки та продажу ліцензій - 315 млн євро, від продажу пакетів гостинності - 101 млн євро, від продажу квитків на матчі - 130 млн євро.

"Ми задоволені фінансовими результатами, які отримали в результаті проведення турніру в Україні і Польщі", - зазначив Каллен.

Лубківський підкреслив, що чемпіонат Європи з футболу - найбільш масштабний і найкраще організований спортивний захід в Україні за всю історію незалежності, і УЄФА задоволений всіма аспектами його проведення.

Загальний заробіток УЄФА від Євро-2012 перевищив доходи від чемпіонату Європи 2008 року, який вібувся в Австрії та Швейцарії, на 32 млн євро і доходи чемпіонату Європи 2004 року в Португалії на 530 млн євро.

Нагадаємо, Євро-2012 відбувалося з 8 червня по 1 липня в восьми містах України та Польщі. Збірна України заробила 10 млн євро для Федерації футболу України на чемпіонаті: 8 млн становив бонус для кожної збірної, що бере участь у турнірі, 1 млн заробили за перемогу над збірною Швеції, ще 1 млн - за третє місце в групі D. Сама команда від ФФУ отримає 1 млн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram