ГоловнаЕкономікаДержава

Україна в найближчі місяці позичить понад $ 2 млрд

До кінця кварталу обсяг держборгу України становитиме близько 391,4 млрд грн.

Україна в найближчі місяці позичить понад $ 2 млрд
Фото: vestikavkaza.ru

Міністерство фінансів має намір до жовтня залучити близько $ 1 млрд зовнішніх запозичень і 10 млрд грн внутрішніх.

"Протягом 3 кварталу 2012 року загальний обсяг надходжень за борговими операціями по загальному фонду держбюджету становитиме 18 млрд гривень ... При цьому обсяг зовнішніх позик може становити 8 млрд гривень", - наголошено в повідомленні Мінфіну.

Зовнішні позики в 3 кварталі, за даними міністерства, можуть бути залучені у вигляді кредитів Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Європейського Союзу, двосторонніх кредитів і випусків єврооблігацій. Зокрема, нині Мінфін спільно з Національним банком готують проспект емісії єврооблігацій України в редакції 2012 року.

До кінця 3 кварталу, як зазначає міністерство, обсяг державного боргу повинен становити близько 391,4 млрд гривень, у тому числі внутрішнього держборгу - 207,7 млрд гривень (53,1%), зовнішнього - 183,7 млрд гривень (46,9%). Обсяг платежів із погашення держборгу в 3 кварталі, як передбачають, становитиме 17,6 млрд гривень.

Питома вага боргу з плаваючими процентними ставками в загальному обсязі держборгу до кінця 3 кварталу становитиме 27,7%, а ризик рефінансування, за оцінками Мінфіну, буде незначним і становитиме до 5%.

Мінфін планує в 3 кварталі вживати заходів щодо недопущення зниження рейтингів України міжнародними рейтинговими агентствами. В цей період передбачається організація та проведення візитів уповноважених представників рейтингових агентств для здійснення ними моніторингу кредитоспроможності України.

Нагадаємо, що за перші півроку Україна віддала 44 млрд грн боргу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram