ГоловнаЕкономікаБізнес

"ГлобалМані" відкриває електронні гаманці для українців

Раніше компанія працювала тільки з юридичними особами.

"ГлобалМані" відкриває електронні гаманці для українців
Фото: ewmr.ru

Платіжна система "ГлобалМані" вводить електронні гаманці для користувачів в Україні. Раніше компанія працювала тільки з юридичними особами.

Це дозволить здійснювати різні види платежів он-лайн, в тому числі - за мобільний зв'язок, інтернет, комунальні послуги. Розрахунки проводяться тільки в гривні, тривалість однієї транзакції від 1 до 5 секунд, повідомляють в компанії.

Поповнити гаманці електронними грошима можна за допомогою переказу в будь-якому банку України, в мережі агентів системи ("Алло", "Мобілочка", "Мобіжук", "ТК Мобітел", "Парк", "ЄПС" тощо.) Незабаром планується випустити спеціальні картки поповнення гаманців.

Вивести гроші з гаманця можна буде, переказавши гроші на рахунок в банку, перекинувши їх з гаманця на гаманець, в мережі агентів "ГлобалМані". Грошові перекази всередині системи проводяться без комісії, за введення і виведення грошей із системи береться комісія в 0,5%.

Як повідомляють у компанії, фізичні особи можуть відкривати гаманці анонімно, без ідентифікації особи. Не потрібно наявності банківського рахунку, додаткового програмного забезпечення. Ідентифікатором гаманця може виступати адреса електронної пошти, номер мобільного телефону, номер гаманця, присвоєний самою системою - на розсуд користувача. Законодавство не обмежує кількість гаманців, які відкриваються одним власником.

Емітентом електронних грошей "ГлобалМані" є Державний Ощадний банк.

Нагадаємо, що Національний банк хоче врегулювати безготівковий ринок України. Відповідно до законопроекту, випускати електронні гроші в Україні будуть тільки банки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram