ГоловнаЕкономікаДержава

S&P очікує скорочення золотовалютних резервів України

Агентство допускає виникнення тиску на гривню.

S&P очікує скорочення золотовалютних резервів України
Фото: kursiv.kz

Золотовалютні резерви України до кінця року скоротяться до $28 млрд, вважають у рейтинговому агентстві Standard&Poor's.

"Ми очікуємо подальшого скорочення валютних резервів України з $32 млрд (оцінка) 2011 року приблизно до $28 млрд 2012 року. На нашу думку, скорочення офіційних резервів в середньостроковій перспективі внаслідок продовження поточної державної політики не є стійким", - йдеться в повідомленні S&P.

На думку S&P, невизначеність щодо політики уряду, яка зберігається, може призвести до погіршення зовнішніх показників (про що свідчить скорочення портфельних та інших інвестицій) і виникнення тиску на гривню.

Агентство також вважає, що скорочення депозитів нерезидентів з 2008 року відображає значне погіршення зовнішнього фінансування.

Частка депозитів нерезидентів досягла пікового рівня в 13% загального обсягу депозитів 2008 року, після чого різко знизилася близько до 6% і зараз зберігається приблизно на цьому самому рівні.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд більш песимістичний. На його думку, золотовалютні резерви Нацбанку України до кінця 2012 року становитимуть $24,4 млрд. Зараз вони становлять $29,3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram