ГоловнаЕкономікаБізнес

Французьке промвиробництво скоротилося на 3,5%

Економіка однієї з найбільших економік ЄС демонструє негативні тенденції.

Французьке промвиробництво скоротилося на 3,5%

Промислове виробництво у Франції в травні скоротилося на 3,5% в річному обчисленні, тимчасом як аналітики очікували спаду лише на 1,6%.

У місячному обчисленні у Франції також спостерігався спад промвиробництва. За підсумками останнього весняного місяця показник знизився на 1,9% проти падіння у квітні на 1,4%.

Як свідчать дані, опубліковані сьогодні національним статистичним бюро Insee, обсяг обробної промисловості у Франції в річному обчисленні скоротився на 4,3% проти прогнозу зниження на 2,3% (у квітні спостерігався спад на 1,6%). У місячному обчисленні обсяг обробної промисловості скоротився на 1% проти прогнозу зниження на 0,3% (у квітні спад становив 0,9%).

Напередодні також стало відомо про те, що індекс ділових настроїв у Франції досяг мінімального значення за 3 роки.

Крім того, французький ЦБ представив оцінку зростання національної економіки за другий квартал. Відомство вважає, що в квітні-червні нинішнього року французький ВВП скоротився на 0,1% порівняно з першими трьома місяцями 2012 року. Зараз уряд у Франції розраховує на зростання ВВП за підсумками всього нинішнього року лише на скромні 0,3%.

Нагадаємо, що в Україні промвиробництво зростає. Порівняно з квітнем в травні зростання становило 1,9%, в річному обчисленні - 1%. З початку року зростання промисловості зафіксоване на рівні 0,7%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram