ГоловнаЕкономікаБізнес

Банк Barclays може бути розділено на частини

Фінустанова намагалася маніпулювати ставками міжбанківського кредитування LIBOR.

Банк Barclays може бути розділено на частини
Фото: http://www.telegraph.co.uk

Британський банк Barclays може бути розділено на два підрозділи на тлі зростаючого тиску з боку регуляторів.

Згідно з повідомленнями американського видання Sunday Times рада директорів банку розглядає можливість відділення інвестиційного підрозділу, папери якого будуть котируватися на NYSE, тимчасом як підрозділи, що працюють в сфері роздробу та банкінгу, збережуть лістинг на Лондонській біржі. Така зміна структури може допомогти банку уникнути додаткових перевірок та тиску з боку регуляторів.

Наприкінці червня банк спіймали на спробах маніпулювання ставками міжбанківського кредитування LIBOR, і його оштрафували на 290 млн фунтів стерлінгів (400 млн євро). Перевірки аналогічних порушень почалися і щодо великих фінансових груп HSBC, Deutsche Bank, JP Morgan, Royal Bank of Scotland Group і Citigroup.

Своїх посад в Barclays вже позбулися Роберт Даймонд, який обіймав до останнього часу посаду генерального виконавчого директора, колишній голова ради директорів Маркус Ейджіус і екс-головний директор з операцій Джеррі де Месьє.

Банкіри не хочуть повністю брати всю провину на себе. Банк опублікував документи, які вказують на те, що Банк Англії 2008 року заохочував заниження індикативних ставок на міжбанку, щоб створити враження нормальної роботи кредитних ринків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram