ГоловнаЕкономікаБізнес

"Лукойл" зупинить завод у Калуші

Росіяни нарікають на погане ставлення до підприємства з боку уряду.

"Лукойл" зупинить завод у Калуші
Фото: luknef.lukoil.ru

Російський "Лукойл" зупинить виробництво на калуському нафтохімічному підприємстві "Карпатнафтохім" на два місяці - з 1 серпня по 30 вересня. Водночас термін простою виробництва може бути продовжено.

Про це йдеться в повідомленні "Карпатнафтохіму". За словами генерального директора підприємства Володимира Шуліндіна, таке рішення було ухвалене за підсумками наради у президента "Лукойлу" Вагіта Алекперова.

Серед причини зупинки називалися складна соціально-економічна ситуація в Україні, де зупинено роботу всіх нафтопереробних заводів, неповернення державою ПДВ, а також складна ситуація на ринку нафтохімічної продукції.

"Це не найгірший варіант для колективу. Термін простою виробництва може бути продовжено, якщо не зміниться ставлення до підприємства з боку уряду України, в тому числі якщо не налагодиться процес повернення ПДВ, і не буде підтримки наших ініціатив щодо захисту інтересів українських виробників продукції", - цитується в повідомленні Шуліндін.

Крім того, за результатами наради представнику президента "Лукойлу" в Україні Сергію Чмихалову було доручено організувати на державному рівні антидемпінгове розслідування щодо ввезення на територію України полівінілхлориду американського виробництва за демпінговими цінами, ініціювати скасування експортних мит на поставку з Росії газонафтової продукції для виробництва етилену, введення 6,5%-ого мита на імпорт полівінілхлориду суспензійного.

Нагадаємо, що "Карпатнафтохім" спеціалізується на виробництві хлору, каустичної соди, вінілхлориду, етилену, поліетилену і пропилену.

2010 року Президент Віктор Янукович подякував главі "Лукойлу" за реконструкцію "Карпатнафтохіму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram