ГоловнаЕкономікаФінанси

Курс євро залежить від зустрічі міністрів фінансів єврозони, - думка

Головною темою засідання стане порятунок "потопаючих" членів Альянсу.

Курс євро залежить від зустрічі міністрів фінансів єврозони, - думка

Курс євро, який сьогодні впав до дворічного мінімуму щодо долара, залежить від зустрічі міністрів фінансів єврозони, яка має відбутися сьогодні ввечері.

"Головний ризик, який може проявитися внаслідок зустрічі міністрів фінансів, полягає в тому, що висока ймовірність чергової відстрочки реалізації раніше затверджених заходів. Ми можемо побачити нові тріщини в європейській єдності, і це не минеться дарма для євро", - зазначив аналітик Bank of New Zealand Майк Джонс.

У рамках зустрічі обговорюватимуть можливість прямої рекапіталізації банків регіону, а також розширення повноважень стабілізаційних механізмів. Однак головною темою засідання стане порятунок "потопаючих" членів Альянсу. Іспанія, Греція і Кіпр - відразу три країни чекають на вердикт за обсягом фінансової допомоги.

Утім найважливіший аспект - умови надання "рятувального круга". Зокрема, чи буде в боргу за кредитом від ЄС пріоритетний статус виплат. Для Іспанії, яка запросила 100 млрд євро для порятунку банків, це питання аж ніяк не пусте.

Нагадаємо, що падіння євро торкнулося і України. Вперше за тривалий час на українському міжбанку курс євро впав нижче 10 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram