ГоловнаЕкономікаДержава

Полтавська область відмовляє "Нафтогазу" в родовищах

НАК скупиться на фінансування розвитку області.

Полтавська область відмовляє "Нафтогазу" в родовищах
Фото: willbe.ru

Полтавська обласна рада вирішила не погоджувати "Нафтогазу України" дозволу на розробку родовищ області.

Згідно з повідомленням прес-служби облради, яка посилається на рішення профільної комісії, ухвалене на засіданні 4 липня, це пояснюють небажанням НАК фінансувати соцрозвиток області.

Згідно з документом, у разі подальшої відмови укладати соціальний договір з боку "Нафтогазу" облрада не буде ухвалювати рішення про отримання компанією спецдозволів на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку.

Комісія з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр планувала подовжити дозвіл нафтогазовим підприємствам на користування надрами Ховраховської, Комаринської, Осиповської та Північно-Крутьковсько-Загребельської площ регіону. Однак Полтавська обладміністрація, облрада і "Нафтогаз" досі не підписали щорічної соціальної угоди - нібито з вини останнього.

"Ще у квітні комісія й облрада розробили проект угоди і розпланували кошти на соціальні потреби в ті райони, де ведеться видобуток. Уже друге півріччя почалося - договір досі не підписано", - сказано в повідомленні.

У документі зазначено, що "Нафтогаз" обіцяв виділити 2011 року 33 млн грн на соціально-економічний розвиток Полтавської області, з яких 22 млн - на завершення будівництва підвідних газопроводів. Проте минулого року нафтогазова компанія перерахувала на соціальні потреби регіону лише 13,37 млн грн.

Нагадаємо, в березні Львівська область відмовила "Нафтогазу" в розробці родовищ сланцевого газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram