ГоловнаЕкономікаДержава

Янукович: ціни в другому півріччі зростатимуть швидше

Президент вважає, що це типово.

Янукович: ціни в другому півріччі зростатимуть швидше
Фото: www.president.gov.ua

Інфляція у другому півріччі 2012 року може прискоритися, вважає Президент Віктор Янукович.

Про це йдеться в його щорічному посланні до Верховної Ради України.

"У другому півріччі 2012 року можливе привнесення інфляційного впливу з продовольчого ринку у зв'язку з очікуваним неврожаєм основних сільськогосподарських культур", - зазначено в посланні.

"Після періоду гальмування інфляційних процесів 2011-го ймовірним є підвищення темпів зростання цін як компенсації за втрату доходів, навіть в умовах уповільнення динаміки. В разі збереження відносно високих темпів економічного росту (приросту ВВП на рівні принаймні не нижче 2011 року), підвищення інфляції на 2-3 п.п. гратиме роль стимулятора економічної активності й буде прийнятним", - вважає голова держави.

В. Янукович також вважає, що інфляційними ризиками, крім можливого курсового чинника, можуть стати витрати, пов'язані з подорожчанням імпортованих енергоресурсів.

Нагадаємо, голова Національного банку Сергій Арбузов прогнозує, що інфляція 2012 року становитиме 5%. При цьому в останні два місяці в Україні не фіксували інфляції. У квітні споживчі ціни залишилися на березневому рівні, а в травні навіть знизилися. Від початку року інфляція в Україні становить 0,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram