ГоловнаЕкономікаДержава

Німці допоможуть Україні модернізувати ГТС

У німецькій компанії обіцяють почати роботу негайно.

Німці допоможуть Україні модернізувати ГТС
Фото: www.isignit.co.nz

Німецька компанія Ferrostaаl і НАК "Нафтогаз України" домовилися про модернізацію газокомпресорної станції "Бар" у Вінницькій області, яка є частиною магістрального газопроводу "Союз".

Відповідно до прес-релізу НАКу, цей меморандум було підписано заступником голови правління "Нафтогазу" Вадимом Чупруном і керуючим директором Ferrostaаl Марком Нойманом.

Метою цього проекту реконструкції є продовження терміну експлуатації газових турбін і газових компресорів станції на наступні 15 років, зниження обсягів споживання паливного газу газовими турбінами приблизно на 28% при повному навантаженні устаткування і підвищення коефіцієнта корисної дії газових компресорів.

Керуючий директор компанії Ferrostaаl Марк Нойман зазначив, що технічні фахівці німецької компанії почнуть роботу відразу після підписання меморандуму, а також назвав цей проект вигідним для обох сторін.

Компресорну станцію "Бар" введено в експлуатацію 1979 року, має 7 газоперекачувальних агрегатів загальною потужністю 70 тис. кВт.

Нагадаємо, що модернізацію української ГТС почали силами держави минулого року. Проте проект загальмувався через відсутність фінансування з боку міжнародних кредиторів, які вимагають реформувати "Нафтогаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram