ГоловнаЕкономікаФінанси

Після виборів гривню зроблять більш гнучкою, - думка

Курс щодо долара до осені має залишатися стабільним.

Після виборів гривню зроблять більш гнучкою, - думка
Фото: Макс Левин

Національний банк може перейти до політики більш гнучкого валютного курсу після парламентських виборів, вважають аналітики "Ерсте банку".

На їх думку, курс гривні щодо долара залишатиметься відносно стабільним до осені. "Потім, як очікується, монетарна політика зміниться в бік більш гнучкого курсу", - говорять в "Ерсте Банку".

Також зазначають, що протягом останніх тижнів ринок спостерігав несподівану волатильність курсу національної валюти. Це призвело до того, що велика кількість банків скоротили свої валютні позиції. Таким чином ліквідність банківської системи знизилася до найнижчого рівня з 2011 року, тимчасом як процентні ставки перебувають на підйомі.

"Зараз Євро-2012 відволікає населення від курсової нестабільності, що допомагає підтримувати приплив депозитів. Однак вже скоро чемпіонат завершиться, а рівень виплат за держоблігаціями виявиться незначним. Починаючи з липня, процентні ставки почнуть зростати", - зазначають аналітики.

Нагадаємо, поступовий перехід до політики гнучкого валютного курсу з боку Нацбанку є однією з вимог Міжнародного валютного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram