ГоловнаЕкономікаБізнес

ДАІ змарнувала мільярд гривень, - РП

Силовики витратили 30 млн грн з порушенням закону.

ДАІ змарнувала мільярд гривень, - РП
Фото: Макс Левин

Кошти, виділені на функціонування і розвиток Державної автомобільної інспекції 2011 року і першого кварталу 2012 року в розмірі 1,3 млрд грн, не сприяли вирішенню проблеми безпеки дорожнього руху.

До такого висновку дійшла колегія Рахункової палати, повідомляє прес-служба відомства. РП підрахувала, що з цієї суми більш ніж 31 млн грн ДАІ витратила, порушивши чинне законодавство, ще майже 37 млн грн - неефективно.

Відомство зазначає, що 2011 року було скорочено понад 5,7 тис. співробітників дорожньо-патрульної служби, але той кадровий склад, який залишився, не забезпечено сучасною технікою, що призвело до втрати контролю за значною частиною дорожньої мережі і до збільшення аварійності, травматизму і смертності на дорогах.

Окрім того, 2011 року мала розпочати роботу автоматизована інформаційна система ДАІ, яку було на 100% профінансовано з бюджету в обсязі понад 61 млн грн. Однак це завдання виявилося фактично проваленим, що також ускладнює вирішення проблем у сфері безпеки дорожнього руху.

Нагадаємо, фінансування МВС, до складу якого входить ДАІ, в бюджеті на 2011 рік збільшено більш ніж на 4%, до 14,5 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram