ГоловнаЕкономікаДержава
Спецтема
Евро 2012

Донецький аеропорт б'є рекорди

У період Євро-2012 пасажиропотік збільшився в 2,5 разу.

Донецький аеропорт б'є рекорди
Фото: Страница Бориса Колесникова на facebook.com

Сумарний пасажиропотік донецького аеропорту в дні проведення Євро-2012 (з 11 по 23 червня) перевищив 23 тис. осіб, що майже в 2,5 разу більше порівняно з аналогічним періодом 2011 року.

Про це повідомляє прес-служба донецького аеропорту ім. Прокоф'єва.

Зокрема, наголошують, що найбільше навантаження припадало на служби авіапідприємства в післяматчевий час, коли аеропорт відправляв літаки з уболівальниками, які прибули до Донецька за добу-дві перед матчем.

"Підприємство відпрацювало в ці періоди без збоїв, злагоджено та чітко. Керівництво провело ретельний аналіз, виявлено слабкі місця, запропоновано нові ідеї щодо вдосконалення роботи зі значним пасажиропотоком під час проведення міжнародних масових подій такого масштабу", - йдеться в повідомленні.

Відмінну роботу аеропорту відзначили і мер міста Олександр Лук'янченко, українські та зарубіжні авіакомпанії, пасажири.

Водночас Донецьк готується до приїзду футбольних фанів і гостей міста на півфінальний поєдинок команд Іспанії та Португалії, який відбудеться сьогодні на стадіоні "Донбас Арена". За попередніми підрахунками, цього дня аеропорт має прийняти більш ніж 140 літаків.

"Такої кількості рейсів на добу донецьке авіапідприємство не обслуговувало навіть за Радянського Союзу. Але й тоді ця цифра була значно меншою - близько 120 повітряних суден приземлялося щодоби на ЗПС донецького аеропорту", - зазначає прес-служба.

"Аеропорт Донецька готовий установити новий рекорд за кількістю рейсів. Тим паче, що для цього є всі умови: сучасна злітно-посадкова смуга, стоянки для повітряних суден, пасажирський термінал пропускною спроможністю 3100 пас/год. При цьому в період пікового навантаження регулярні рейси виконуватимуть згідно з розкладом", - ідеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram