ГоловнаЕкономікаБізнес

Перший внесок на пільгову іпотеку знизять

Мінрегіон запропонував нові зміни в програму купівлі житла.

Перший внесок на пільгову іпотеку знизять
Фото: Макс Левин

Перший внесок для учасників державної програми пільгового іпотечного кредитування запропоновано знизити із 25% до 10%.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінрегіонбуду, таку пропозицію містить розроблений міністерством проект постанови Кабміну.

Серед інших змін - часткова компенсація відсотків за пільговими кредитами безпосередньо банкам, а не позичальникам, як зараз. Також заплановано збільшити частку, яку може становити платіж за кредитом у сукупному доході сім'ї із 40% до 55% і підвищити верхню межу доходів сім'ї позичальника для отримання часткової компенсації.

Окрім іншого, запропоновано визначити граничну площу житла з урахуванням кількості членів сім'ї позичальника, збільшити розрахункову вартість житла для нарахування часткової компенсації без збільшення ціни квартири, що дозволить збільшити пропозицію і можливість вибору житла.

Мінрегіонбуд також ініціює можливість отримання кредиту під 6% річних на допустиме перевищення граничної площі і розрахункової вартості житла.

Нагадаємо, вчора міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк заявив, що Кабмін до кінця липня знову перепише програму пільгової іпотеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram