ГоловнаЕкономікаДержава

Депутати пішли в КС з законом про морські порти

Суд просять оцінити спрощення приватизації портів.

Депутати пішли в КС з законом про морські порти

У понеділок до Конституційного Суду надійшло подання 55 народних депутатів щодо конституційності закону "Про морські порти України".

Про це повідомила прес-служба КС.

Конституційне подання передано на вивчення в Секретаріат Суду.

Партійна приналежність депутатів не уточнюється.

Закон про морські порти Верховна Рада ухвалила 17 травня, а Президент підписав його 8 червня.

Законодавчим актом визначаються правові, економічні та організаційні основи діяльності у морських портах.

Ст. 25 закону визначено особливості приватизації об'єктів портової інфраструктури. Відповідно до положень цієї статті, об'єктами приватизації є єдині майнові комплекси державних підприємств та акції публічних акціонерних товариств, акції, що належать державі у статутному капіталі господарських товариств.

Цією статтею передбачено, що єдині майнові комплекси державних підприємств і 100% акцій статутного капіталу публічних акціонерних товариств підлягають продажу на конкурентних засадах. Відповідно до цієї статті, умови конкурсу з продажу єдиного майнового комплексу державного підприємства можуть передбачати оренду причалів терміном до 49 років, земельних ділянок терміном до 49 років, на яких розташовані причали, і єдиних майнових комплексів.

Щодо положень ст. 25 закону в сесійній залі парламенту тривала дискусія, деякі депутати зазначали, що цією статтею, по суті, підміняються закони, які стосуються приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram