ГоловнаЕкономікаБізнес

Настрої споживачів в Україні покращилися

Євро-2012 і відсутність економічних шоків сприятливо вплинули на громадян.

Настрої споживачів в Україні покращилися
Фото: Макс Левин

Споживчі настрої в Україні покращуються четвертий місяць поспіль і досягли максимального рівня з липня 2010 року. У травні їх індекс підвищився на 3,5 п.п. до 85,2 порівняно з квітнем.

Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв в Україні, яке проводить GfK Ukraine.

Як наголошується в повідомленні компанії, основним джерелом зростання настроїв стало поліпшення індексу економічних очікувань на 6,9 пункту, тимчасом як індекс поточного стану, навпаки, зменшився на 1,7 пункту. Це відбувалося на тлі гальмування інфляційних очікувань і незважаючи на суттєве збільшення очікувань девальвації.

Швидше за інших поліпшувалися споживчі настрої на півдні і сході, у великих містах, окрім Києва, і серед громадян віком 31-45 років.

"Дефляція останніх місяців, наближення Євро-2012 і відсутність економічних шоків визначили подальше поліпшення споживчих настроїв. Однак, найгірші оцінки поточного стану стримують купівельну активність українців", - коментують аналітики GfK Ukraine.

Нагадаємо, що для визначення індексу проводиться опитування, під час якого українцям пропонується відповісти на низку запитань щодо добробуту їх родин та щодо економічного майбутнього країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram