ГоловнаЕкономікаБізнес

Коньячники не хочуть платити високі акцизи

Україну лякають катастрофічними наслідками ініціативи Кабміну.

Коньячники не хочуть платити високі акцизи
Фото: www.smolnews.ru

Ініціатива Кабміну щодо підвищення акцизів на коньяк може спричинити зупинку підприємств низки виробників цього напою.

"Пропоновані Кабінетом Міністрів благі для держави зміни щодо підвищення ставок податку на коньяк мають, начебто, сприяти наповненню державного бюджету, але це підвищення акцизу стане катастрофічним для вітчизняної коньячної галузі", - йдеться в повідомленні прес-служби корпорації "Перший національний виноробний холдинг", яка випускає коньяки "Таврія" і "Георгіївський".

Вони зазначають, що виробництво коньяку дуже дороге, тому напій не можна прирівнювати за ставками акцизного збору до іншого міцного алкоголю - бренді чи горілки.

Окрім того, підвищення акцизів призведе до зростання вартості коньяку в магазинах, що знизить його конкурентоспроможність і прибутковість виробництва.

"Як наслідок, підприємства, що виробляють коньяк в Україні опиняться на межі банкрутства й будуть змушені скоротити обсяги виробництва; розпродати запаси власної сировини (українських спиртів) за безцінь; скоротити чисельність персоналу задіяного у виноградарстві, первинному виноробстві, перекурі та витримці спиртів", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, уряд Миколи Азарова запропонував підвищити з вересня ставки акцизу на коньяк на 70% за літр 100% спирту - з 27 грн до 45,87 грн (як на горілку).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram